Enjoy the free life!

Feestje bouwen?

Hoi schonezus en zwager,

“Zoals jullie weten ben ik volgende week jarig en zou het leuk vinden dit samen met jullie te vieren met een etentje buiten de deur.
Wat denken jullie van het volgende gedachtespinseltje….

Jullie hebben nog even vakantie; wij zijn zoals gewoonlijk met mijn verjaardag op pad. Wij hebben een hotelletje geregeld van vrijdag tot dinsdag nabij Disney. Als jullie zin, tijd en puf hebben zouden we het leuk vinden als jullie bv zaterdag vroeg jullie camper starten en rond een uur of tien ook bij Disney zijn. We kunnen waarschijnlijk regelen dat jullie voor tien euri een nachtje kunnen parkeren op een camperplaats van Disney (mocht het niet lukken dan 40 euri). Toegangskaarten kunnen we voor 1 dag regelen voor 35 euro per stuk.

We kunnen dan een gratis bakkie doen bij salon Mickey, een dagje parken, tot 11 uur open en gezellig een feestje bouwen.
Zondag denken we erover met de RER naar Parijs te gaan. Lekker wandelen, rondkijken en cachen. Jullie zouden dan ’s avonds weer naar huis kunnen rijden of nog een nachtje overblijven.

Het is een impulsief verzinsel; zou erg gezellig zijn als jullie er voor in zijn en anders dan gaan we gewoon later een keertje samen uit eten.
Groetjessssss Mikkie en Minnie”

Zo begon het whatsappje dat we verstuurden. De reactie kwam erg snel en nog geen uurtje later hadden die twee ook een hotelletje geregeld voor twee nachtjes.

Ze hadden er blijkbaar wel oren naar, maar omdat de camper een wat bejaarde dame is die je met alle egards liefdevol moet behandelen en er dus rustig mee gereden moet worden, was de auto een geschikter vervoermiddel om door te trekken op de snelweg en de Franse peage. Vandaar de boeking van een betaalbare hotel in Torcy. Dat ligt op een steenworp van de parken en is dus een prima alternatief.

Wij hebben zelf vier nachten geregeld in een duurder hotel dat op de ring rond de parken ligt. Aangezien we daar onze trouwdag en mijn verjaardag vieren vonden we dat we dat wel verdiend hadden. Aan cadeautjes doen we tenslotte niet echt.

Sinds jaar en dag is het mannetje van ons twee Disneyfan. Dat is echt tot bloei gekomen toen hij met zijn zus voor het eerst echt op vakantie ging naar Florida. Walt Disney World heeft toen een onuitwisbare indruk op die twee achtergelaten. Hoe leuk is het dan dat hij nu samen met zijn zus een dagje Disneyland in Parijs kan beleven?

Gezien de Disneyhonger zijn wij reeds talloze keren naar de parken nabij Parijs geweest. Het zal dan ook niet verbazen dat we in het verleden al vaker jaarpassen hebben gekocht. In het voorjaar hebben we er na enkele jaren weer aangeschaft en daar kan onze familie ook wat van profiteren, zodat het allemaal wat minder duur voor ze is.

Schone zus zal er zeker van kunnen genieten, want ze is al een paar keer in de parken geweest, al is het een flinke tijd geleden. Onze zwager daarentegen, voor hem wordt het zijn vuurdoop. Hij is niet van de pretparken, dus wij zijn zeer benieuwd hoe hij een dagje Disney ervaart!

Als je er maar een dag bent zal het hoofdzakelijk gaan om sfeerproeven en een paar dingen eruit pikken die je het meest liggen. Wij volgen onze familie braaf in wat zij die dag willen zien en doen. Snel rijdende wagens kunnen hem zeker bekoren, dus de Stuntshow zullen we niet overslaan.

Disney vind je niks of helemaal het einde. Wellicht gaan we het meemaken dat hij ook een fan wordt en dat hij de fotomomenten met de Disney princessen het einde vindt, of dat hij alleen nog maar in Dumbo wil. Je weet nooit van te voren wat Disney met iemand doet.

We gaan er een gezellige dag van maken en met het dagje Parijs daarop volgend komt het zeker goed!

Ondertussen ligt het feestje al weer een tijdje achter ons. We hebben enorm leuke dagen gehad. Schoonzus en zwager is het ook goed bevallen alleen de eerste dag was voor hun erg lang. Ze vertrokken al rond een uur of vier in de ochtend van huis en na de sluitingsshow van 23.00 uur vertrokken we pas uit het park.

We genoten van de Stuntshow Moteurs Action, Ratatouille en de show Mickey and the Magician in het Walt Disney Studio’s park. In het Disneyland Park deden we de attracties Pirates of the Caribbean en Star Tours: l’avonture Continue, aten een ijsje in de buurt van It’s a Small World en zijn op ons gemak vroeg gaan dineren bij Agrabah Cafe. Veel gewandeld en massa’s mensen proberen te ontwijken, want het was erg druk. Ook konden we nog een glimp opvangen van de parade; het stuk dat meer dan 2 meter boven de vloer uitkwam dan. Als sluitstuk van deze enerverende verjaardag genoten we van de avondshow Illuminations met de projecties op het kasteel en het vuurwerk. Zo heb je een verjaardag om nooit te vergeten en toen we op de kamer kwamen lag het bed vol ballonnen en was er nog een attentie van het hotel.

Schoonzus heeft genoten en het lijkt erop dat onze zwager het beter is bekomen dan we van te voren durfden te hopen. Hij ziet mogelijkheden om nog wel eens terug te komen, als dat niet positief is!…., maar dan in het laagseizoen als de wachtrijen een stuk minder zijn en daarmee kunnen we het eigenlijk alleen maar eens zijn. Je hebt dan wel kans dat sommige attracties gesloten zijn voor onderhoud, maar je kunt er wel veel meer doen op een dag.

Het dagje Parijs dat daarop volgde, was heet. Het kwik kwam ruim boven de 30 graden en dat is toch best warm in een metropool. Wat gewandeld, rond gekeken, bakkie gedronken, hapje gegeten en een rondvaart gemaakt over de Seine langs de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame. We hadden een dagkaart voor het openbaar vervoer en daar hebben we gretig gebruik van gemaakt. Met RER en metro naar La Defence om de Grand Arche te bewonderen. Met de tram en de benenwagen richting de Eiffeltoren van daaruit met de bus, naar Hotel de Ville en kris kras te voet, met metro, tram en RER weer richting het hotel, waar we in de buurt het avondmaal genoten.

Parijs is altijd de moeite waard. We zijn er al vele keren geweest en toch verrast de stad je telkens weer. We komen zeker weer eens terug, want we hebben niet eens de tijd gehad voor de Champ d’Elysee, Mont Martre, Quartier Latin enzzzz. We hebben zelfs maar een geocache om kunnen zetten in een smiley!

“Lieve schoonzus en zwager, wij hebben genoten van jullie aanwezigheid en vinden het geweldig dat jullie het opgegooide balletje zo leuk en gezellig hebben gevangen. Dank voor de fantastische dagen en een onvergetelijke verjaardag!!!

Liefs van ons, Jo-Ke”

 

Geef een reactie