Enjoy the free life!

Noord-Amerika

 

Zowel Canada als de Verenigde Staten hebben we meerdere keren bezocht en we komen er graag.

Canada

Onze eerste Canadese reis ging naar Quebec en Ontario aan de oostkust van het land. We hadden voor een groot deel een vaste autorondreis Quebec geboekt en die verlengd met een aantal nachten Toronto en Niagara Falls. We vonden het geweldig. De rust en ruimte gecombineerd met gezellige dorpen en steden pakten ons helemaal in.

De tweede reis betrof een geheel zelf uitgestippelde autorondreis aan de westkant, te weten: Britisch Colombia en een klein stukje Alberta. We bezochten onder meer Vancouver, Vancouver Island met Victoria, Kewlona, Calgary en de imposante Nationale parken als Banff en Jasper. Het natuurschoon was overweldigend.

In 2010 stond Ontario, Quebec, New Brunswick, Prins Edward Island en Nova Scotia op het programma. Naast vele prachtige dorpjes en stadjes, kustgebieden en natuurschoon sloegen we de steden als Montreal, Quebec, Halifax en Ottawa niet over. In de laatste beleefden we Canada Day. Toevallig was die dag Koningin Elizabeth van Engeland van de partij. We stonden op een plek waar we haar in haar rode jurk met bijpassende hoed konden zien schitteren.

In 2015 combineerden we de grote steden van Ontario, Ottawa en Toronto, en Quebec, Montreal en Quebec met de noord-oostelijke kant van de Verenigde Staten.

Verenigde Staten

Onze eerste reis over de plas betrof Florida. We namen deel aan een georganiseerde busrondreis en verlengden die met Disneyworld.

Tijdens de tweede georganiseerde reis bracht de bus ons van New York naar Miami via Washington. Philadelphia, The Great Smokey Mountains, Nashville, Memphis en New Orleans. We sloten af met enkele nachten Miami Beach.

In het vroege voorjaar 2014 hadden we behoefte aan rust en regelde zelf een vliegticket, een auto en wat hotelletjes voor een ontspannen reis in Florida.

De combinatiereis Canada – USA maakten we in 2015. In het Noord-oosten van de USA bezochten we onder meer steden als New York en Boston. Helaas waren we op Cape Cod met slecht weer.

Aangezien het in Florida, op tijden dat het thuis koud is lekker warm is, vonden we de late herfst 2016 een uitstekende periode om wat grondiger Florida uit te kammen en bezochten we Disneyworld.

In 2017 gingen we voor het eerst naar de westelijke staten als Californië, Nevada, Utha en Arizona. Al vele jaren stond dit gebied op ons verlanglijstje en nu kwam het er echt van. We maakten een schitterende rondreis die nog lang in ons geheugen blijft hangen. De kust vanaf San Diego tot San Francisco, Disneyworld en de vele indrukwekkende nationale parken en Las Vegas je moet er echt eens heen!

Onze reiservaring

Najaar 2017:

Zuid-West USA: de route

Rondreis Zuid-West USA: de Nationale Parken

Zuid-West USA Rondreis