Enjoy the free life!

Duiken in België

Op een zondag in februari reden we met z’n vijven vroeg in de ochtend naar België de zonsopkomst te gemoed. Het laagstaande zonnetje deed goed zijn best de ogen te verblinden. Het was rustig op de weg.

Na een koffiestop stonden we iets voor negen uur in de ontvangsthal van de duikschool. Na het tonen van de duikpasjes werden de bandjes verstrekt en kon het natte avontuur voor vier van ons beginnen. Een ging het geheel vanaf het droge aanschouwen.

Als niet-duiker kun je van achter enkele ramen op de tweede verdieping de verrichtingen van de duikers, snorkellaars en natuurlijk de vele vissen gade slaan. Het water is helder waardoor je een groot deel van de tank kunt zien.

Duikers kunnen in het bassin van maximaal 10 meter diep, naar hartenlust genieten van allerlei vissen en onderwatermeubilair. In water van een aangename temperatuur vind je autowrakken, zuilen, een barretje en een mijntunnel.  Dimfie heeft dit leuke filmpje samengesteld van de door ons vijven opgenomen beelden met een Gopro onder water en een iPhone van achter het glas.

De duikschool is gevestigd in een voormalig mijnbouw gebied. Rondom zijn daar de resten nog van te zien. Een aantal oude gebouwen is hergebruikt of gaat nog verbouwd worden.

 

 

1 thought on “Duiken in België”

Geef een reactie