Enjoy the free life!

Tony in het zonnetje

Bij Moby Dick zullen de meeste mensen denken aan de witte potvis uit de gelijknamige roman van de Amerikaan Herman Melville, maar duikers uit de omgeving Rotterdam associëren Moby Dick eerder met het duikcentrum Moby Dick aan de Melbournestraat en de gezellige duikvereniging Moby Divers.

Ruim 26 jaar geleden werd Tony actief in de duikwereld. Hij startte Duikcentrum Moby Dick. Na jaren vanaf Schouwen-Duiveland te hebben gewerkt is de vestigingsplaats sinds geruime tijd Rotterdam. Het is niet alleen voor de sportduiker een waar eldorado, maar ook de professionelen hebben de winkel gevonden. Daarnaast verleent Tony, samen met zijn crew, reclamemakers en filmproducenten in binnen en buitenland met enige regelmaat assistentie bij hun water gerelateerde scenes.

Het duikvirus was hardnekkig en zo ontstond naast het duikcentrum, de duikvereniging Moby Divers. Bootduiken, barbecues, frikadellenduiken, oliebollenduiken, paasduiken, nieuwjaarsduiken, duikreisjes, duikweekenden, stamppotduiken en allerlei andere duikgerelateerde activiteiten zijn in de loop der jaren de revue gepasseerd. Niets is te dol! Nee, de vereniging kan zelfs gebruik maken van een serieuze grote boot de Vierlingh, een snelle boot en een oude brandweerwagen die tot een ware koek en zopie gebombardeerd kan worden.

Centraal staat natuurlijk altijd een serieuze veilige duik, maar daaromheen is er een hoop lol en een versterkertje van de inwendige mens.

Met enige regelmaat verschijnt er wel iets humoristisch op Facebook. Een kunstwerk van een aan de wand getapete duikvin die geïnspireerd is op het dure banaankunstwerk dat onlangs in het nieuws was. Cosmo de hond die veel belangstelling toont en graag mee gaat. Tony die zijn roze kantjes weer eens laat zien met een kruiwagen, haarband of broek. Trouwe leden die onderhoud of een reparatie verzorgen van de Vierlingh of plaatjes van filmactiviteiten. Tegenwoordig verschijnen er ook wel eens berichtjes ter promotie van de B&B Klaas Vaak die Jeanette, de vrouw van Tony in 2019 is gaan runnen. Ja, deze familie had nog tijd over!

Leden van de duikvereniging vonden het de hoogste tijd worden dat Tony voor al zijn inspanningen voor de club best eens in het zonnetje mocht worden. Dit geschiedde op de onlangs gehouden nieuwjaarsbijeenkomst van de vereniging.

Normaliter schenkt de voorzitter, Tony dus, aandacht aan mensen die zich het afgelopen jaar extra verdienstelijk hebben gemaakt voor de clubactiviteiten, maar dit jaar bleef het daar niet bij. Net toen Tony een beetje op stoom kwam met zijn verhaal werd hij onderbroken door Harold van Euro-divers Lanzarote. Die is tot aan zijn emigratie een van de kernleden van de club geweest en kent Tony als geen ander. Genoeg stof voor een leuke speech dus. Het leek wel of Tony, nu hij de regie kwijt was en zelf op een andere manier in het middelpunt kwam te staan, zich wat ongemakkelijk voelde. Dat siert deze man!

Tony, Bedankt

Geef een reactie