Enjoy the free life!

Een nieuwe BN’er op Lanzarote

Hoe leuk is het als je zit te zappen en er komt ineens een bekende van je op het scherm? Het overkwam ons onlangs. Harold werd even een bekende Nederlander. Hij wilde zijn een koelbox verkopen vanwege de emigratie van zijn gezin naar Lanzarote.

In het voorjaar van 2018 zijn wij naar dat Canarische eiland geweest. De reden was dat een van ons graag zijn duikhobby een boost wilde geven en de ander is ook niet vies van een uitstapje naar een waterrijk gebied met een beetje lekker weer in maart. Harold, zoon Dennis en moeder de vrouw Karolien runnen sinds vorig jaar Euro-Divers Lanzarote en proberen een bloeiende zaak op te bouwen, dus was het snel beklonken. Vliegtickets geboekt, een slaapplekje geregeld en gaan.

Harold en Karolien hadden we al eens ontmoet bij feestjes van familie en ook zoon lief kenden we al van gezicht. Samen met Harold was er in Nederland zelfs eens een duikje gemaakt. Hij is een doorgewinterde gecertificeerde duiker en was tot voor kort zeer actief in de duikvereniging Moby Divers.

Vertrouwen vinden we beide belangrijk, helemaal als je als nog niet zo’n ervaren duiker een eerste keer in het buitenland wil gaan duiken. In je eigen taal de briefing krijgen van iemand die je al een beetje kent is een groot voordeel.

 

Toen we bij de duikwinkel aankwamen, die er trouwens prachtig uitziet en van alle gemakken voorzien is, troffen we Dennis achter de balie. Een enthousiaste jonge vent die bijna in een duikpak geboren is. Als ukkie is ie begonnen met duiken en heeft nu een schat aan ervaring die hij in zijn eigen zaak goed kan gebruiken. Hij heeft op vele plekken in de wereld gedoken, grossiert in duikbrevetten en weet alles van visjes en onderwaterfotografie. Ook voor leuke eetadresjes kun je bij hem terecht!

In de tien dagen dat we op het eiland vertoefden is er menig duikje met één of beide heren gemaakt en ook is een aanvang gemaakt met een cursus voor een volgend brevet. Vader en zoon zijn uitstekende leraren die heel rustig en duidelijk je alles bij brengen. Om de cursus af te maken moeten we nog een keertje terug, hè vervelend nou.

Lanzarote is een vulkanisch eiland en, naast een aantal leuke toeristische bezienswaardigheden, het Timanfaya National Park, schilderachtige dorpjes en prachtige vergezichten, een eldorado voor duikers. Het heeft vele goede duikstekken, waarvan wij er nog maar een paar hebben gezien.

Vanaf de winkel in Puerto del Carmen loop je zo het strand op en begint het onderwateravontuur snel. Er zit zelfs een mini zeepaardje op je te wachten. Dennis is een meester in het ontdekken van het leven onderwater. Met hem zie je zoveel visjes dat menig visboer het er warm van zou krijgen.

Een andere prachtige plek is Playa Blanca, Flamingo Beach. Dennis gidste ons, inmiddels waren de andere duikliefhebbers van onze familie ook geland en duikgereed, langs een interessante onderwaterroute in de ochtend. De middag stond in het teken van het onderwatermuseum “Museo Atlantico”. Samen met Dennis en Harold zwommen we door het nog jonge museum. Echt een belevenis en uniek in Europa.

Karolien is het vaste baken in de winkel en zorgt voor een uiterst gastvrij onthaal. De slogan “Diving with friends” wordt zo nog meer gecompleteerd. Zij heeft het duikvirus ook in haar aderen, maar gaat niet met klanten onder de waterspiegel. Zo hebben ze alle drie hun eigen bezigheden en loopt het als een geoliede machine.

Lieve mensen, wij hebben een heerlijke tijd gehad. Wellicht een jaarlijks familie-uitje?

Geef een reactie