Enjoy the free life!

Creatief met foto’s: het resultaat

Op een avond hadden we het fotoboek dat we hadden samengesteld in het winkelwagentje bij Fotofabriek.nl gelegd. We waren benieuwd naar het resultaat naar het tastbare exemplaar in onze handen mochten gaan houden.

Ondertussen waren we vertrokken voor een kort tripje naar Disneyland Resort Parijs. De Disneyfan van ons twee genoot er enorm van en mag uitkijken naar herhaalbezoekjes, want we hebben, na jaren van afwezigheid, weer een jaarpas aangeschaft.

Volgens de order zou het fotoboek pas op de dag na thuiskomst bezorgd worden; er zat een feestdag tussen en een volledig weekend dus dat was niet meer dan logisch. In de auto op de saaie snelweg door België zeiden we tegen elkaar: “Het zou een super leuke verrassing zijn als we vanavond het fotoboek al konden doorbladeren”. Op de deurmat vonden we een inderdaad een pakketje. Het was keurig verpakt in karton en het fotoboek zat netjes in een plastichoesje. De bescherming tegen beschadigingen tijdens verzending is dus dik in orde en over de leveringstijd zijn we zeer te spreken.

Fotofabriek.nl pretendeert topkwaliteit. Tussen de bladzijden zat een kwaliteitslabel dat het fotoboek door een met name genoemde medewerker op 8 aandachtspunten handmatig was gecontroleerd. Op de achterkant stonden tips over hoe om te gaan met je fotoboek.

Ondanks dat we een aardig computerscherm hebben is een tastbaar fotoboek een heel andere beleving. De foto’s en de teksten komen in het boek uitstekend tot zijn recht en het werk zit goed in elkaar. De kleuren zijn niet geheel identiek aan dat wat je op je scherm ziet, maar dat kan ook niet, omdat ieder scherm anders is ingesteld en dit drukwerk betreft wat altijd de levendigheid van de foto’s ietsje vermindert.

De foto’s zijn op stevig papier gedrukt en de harde kaft houdt de pagina’s stevig bijeen. Foto’s waarvan we dachten dat die wel erg klein zouden zijn, vallen goed te bewonderen. Wij vinden het resultaat prima en zijn erg in onze nopjes met het aandenken aan 2017. Het boek krijgt een mooi plaatsje in onze “reistrofeeënkast”!

Aangezien wij hobbyisten zijn en in onze nabijheid iemand hebben die jarenlang in de fotobranche heeft gewerkt, hebben wij ook haar mening eens gepolst. Zij vond het fotoboek van goede kwaliteit en staafde onze bevindingen.

Kortom: een kwalitatief mooi fotoboek dat snel keurig net geleverd werd en samengesteld kon worden met behulp van gebruikersvriendelijke software, Fotofabriek.nl bedankt!

Geef een reactie