Enjoy the free life!

Creatief met foto’s

Al heel vroeg hadden we een digitale camera en maakten we al snel veel meer foto’s dan met die ouderwetse rolletjes die je na een aanzienlijke tijd eens ter ontwikkeling aanbood aan een ontwikkelcentrale. Het was dan altijd een verrassing wat je aantrof wanneer je de plaatjes voor het eerst daadwerkelijk in handen kreeg. Er was wel eens wat weggevallen of een stond er op te kijken alsof ie net al zijn geld had verspeeld. Wazigheid kwam ook veelvuldig voor. Het had ook wel zo zijn charme; soms had je een goede foto, maar vaak schortte er toch wel wat aan. Hoe fijn is het dat je tegenwoordig meteen je resultaten op je computer kunt aanschouwen? Nu weet je tenminste zeker dat je leuke plaatjes hebt gemaakt.

Ondertussen hebben we een gigantische bulk aan digitale foto’s gemaakt. Wij gebruiken ze de laatste tijd ook voor onze website en de sociale media. Voorheen zagen we ze eigenlijk alleen als ze op onze schermen voorbij kwamen als screensavers. De meeste familieleden en vrienden zagen er weinig van, want niemand heeft zin om een hele avond door een massa aan foto’s te ploeteren van andermans reizen. Ieder heeft zo zijn eigen interesses en manier van leven en dus ook van reizen. De maker van een foto ziet altijd meer dan de kale foto alleen, zodat dat voor hem of haar veel meer kleur, levendigheid en herinneringen oproept dan een aanschouwer die er niet live bij was.

Onlangs kregen we de kans eens een fotoboek van Fotofabriek.nl uit te proberen. We hadden nog niet eerder een fotoboek samengesteld dus gingen we niet gehinderd door enige voorkennis aan de slag. Eerst moesten we beslissen welke reis we zouden nemen. Die keuze was al lastig, want we zijn regelmatig van huis en iedere reis kent vele prachtige momenten. Zodoende besloten we er een jaarboek van te maken met de hoogtepunten van 2017. Beieren, Noorwegen, Zuid-West Amerika, Zuid-Limburg, wat dagjes weg en ook onze eigen leefomgeving; we zagen het allemaal voorbij komen. We baanden ons een weg door de gigantische berg foto’s. Uiteindelijk beperkten we ons tot onze drie grotere reizen, waar ook onze verjaardagen en trouwdag in lagen.

De fotoboek editor van Fotofabriek.nl vonden wij prettig in gebruik. Wij hebben onze eigen creativiteit als leidraad genomen en geen gebruik gemaakt van de thema’s of indelingen.

Foto’s uploaden verliep soepel net als het plaatsen van de foto’s op de pagina’s. Al snel kwamen we erachter dat we veel meer foto’s hadden geselecteerd dan we kwijt zouden kunnen. Een volgende selectieronde ging van start en dat viel om de drommel niet mee!

Ondertussen vulde de pagina’s zich probleemloos net als de voor- en de achterkant van het fotoboek. Her en der wat tekstjes in een leuk lettertype toegevoegd, zodat we over 25 jaar nog weten waar iets was en uiteindelijk waren we zeer tevreden met ons brouwsel. Nu is het wachten op het moment dat het echte boek op onze deurmat ploft. Wij zijn nieuwsgierig!

Wordt vervolgd!

Geef een reactie