Enjoy the free life!

Over ons

Over JoKe Travel

“Als het reisvirus toeslaat, bestaat daar geen enkel medicijn voor. En ik weet dat ik tot mijn dood een blije patiënt zal zijn.” – Michael Palin

Wat leuk dat je onze website bezoekt!

Waarschijnlijk ben je net als wij liefhebber van alles wat niet met werk en huishoudelijke rompslomp te maken heeft. 

Wij zijn een reislustig echtpaar, zonder kinderen, dat geniet van alles wat ligt tussen hapje eten in een leuk restaurantje, een pretparkbezoek of dagje weg in eigen land en een aantal weken rondreizen op een ander continent. Her en der nemen we dan meteen even onze kans waar enkele geocaching coördinaten te zoeken.

Nederland, en wel Brabant, is onze thuisbasis. In elke provincie hebben we wel enige tijd doorgebracht. Een dagje, een weekendje of langer, het is altijd een feestje om in ons eigen kleine, maar o, zo bijzonder landje op ontdekkingsreis te gaan. Dat doen we dan ook geregeld.

Buiten onze landsgrenzen vertoeven we ook graag. Nu is dat niet zo moeilijk voor ons, want België grenst bij wijze van spreken aan onze achtertuin. Dat is vooral prettig om na een uitje in Vlaanderen met een volle benzinetank weer huiswaarts te keren.

Meerdere malen per jaar hebben wij tevens ons paspoort nodig om verder dan België te geraken. We bezoeken vooral landen in Europa en Noord-Amerika. Graag zouden we ook eens in Australië en Nieuw-Zeeland, Japan en Zuid-Amerika een rondreis willen maken. Wie weet wat er in de toekomst allemaal op ons pad komt.

Reizen, erop uit trekken en nieuwe dingen ontdekken dat is het liefste dat wij doen. Op deze website zullen we regelmatig verslag doen van onze ervaringen en belevenissen op het gebied van alles wat buiten onze voordeur aan vertier te beleven valt. Van bijvoorbeeld een escaperoom, bezoek aan een theater, een leuke wandeling, een weekje weg, tot een 31 daagse rondreis door de USA. Ook zal Geocaching niet achterwegen blijven, want dat is een leuke manier om onbekende plekjes te ontdekken.

Wij willen onze ervaringen graag met je delen, maar let wel…. het is onze! ervaring. Hieraan kun je geen rechten ontlenen. Wellicht is die ervaring niet helemaal identiek aan die van jou. Is ie beter dan zijn we erg blij, maar is het minder, dan vinden we dat erg spijtig. Mensen en smaken verschillen nu eenmaal en ook kun je het gewoonweg eens verkeerd treffen.

Al het foto- en filmmateriaal op onze website, Facebook en Instagram hebben we zelf gemaakt. Tegenwoordig gebruiken we daar onze iPhones en een GoPro voor. Zo nu en dan sturen we ons droontje de lucht in, maar dat vergt nog enige oefening.

Wij houden van puur natuur en gebruiken in de regel weinig tot geen filters of correctiesoftware. Is de lichtval wat minder dan is dat jammer. Het is immers niet alleen maar mooi weer als je buiten bent, toch?

Het meest actief zijn wij op Instagram. Hierop posten we bijna dagelijks eigen plaatjes. Onze Facebookpagina is direct gelinkt aan onze Insta en bevat zodoende dezelfde content. 

Hopelijk beleef je plezier aan deze website en zien we je regelmatig terug.

Groetjes,

Jolanda & Kees
JoKe Travel