Enjoy the free life!

Noorwegen: Fjorden en gezellige steden

Noorwegen stond al jaren op onze “bucketlist”. Het fjordenlandschap wilden we graag eens met eigen ogen aanschouwen en ook de hoofdstad Oslo leek ons een aantrekkelijke stad.

In de zomer van 2017 konden we ons 13 dagen vrijmaken en regelden we in een paar dagen een autorondreis. Aangezien Noorwegen toch een eind rijden is besloten we ons te concentreren op de zuidelijke stuk. Van het noorden blijven we voorlopig maar dromen. Graag willen we nog eens naar het noorden van Scandinavië om de langste dag mee te maken en het niet donker wordt.

Winterse sporten zelf te beoefenen is niet onze liefhebberij, daarom is de zomer voor ons de meest geschikte periode om dit langgerekte land te bezoeken. Wij hebben redelijk goed weer getroffen. Wel wat regen zo nu en dan, maar het heeft ons niet belet te zien en doen wat we graag wilden. We hebben ook heerlijk zonnige dagen gehad, waarbij we in onze zomerse outfit door Kristiansand, Stavanger en Oslo hebben kunnen struinen en van de terrasjes hebben genoten.

Deze reis bood veel natuurschoon. De ruige kustlijn met fjorden, de hoogvlakte Hardangervidda, de overtochten en de relaxte steden die we aandeden, overtroffen onze verwachtingen en we gaan zeker nog eens terug. Het is niet de goedkoopste reis geweest, maar het is er wel een die we nooit meer zullen vergeten!

Kortom: als je van natuur houdt en een fascinerend land wil bezoeken denk dan eens aan het zuiden van Noorwegen. Het heeft veel te bieden en de gezellige steden en dorpjes zijn de zeer de moeite waard.

Nieuwsgierig naar de route en de foto’s?

 

Geef een reactie