Enjoy the free life!

Kerstkaartenstress


Je kent het vast wel. De sinterklaas is weer achter de rug en de feestdagen van eind december naderen ras. Langzaam beginnen de kaarten met alle lieve wensen op de deurmat te vallen en je vindt dat je ook aanvang moet gaan maken om je wensen kenbaar te maken aan familie, vrienden en bekenden. De raderen gaan draaien en monden uit in vele ideeën, maar die moeten wel gerealiseerd worden.

Een leuk filmpje maken waarin we het jaar even doornemen was het plan. Na gestart te zijn met het sorteren van talloze foto’s en filmpjes die we op onze reizen hebben gemaakt, bleek al snel dat het een enorm tijdrovende klus is. Alleen al van onze rondreis Noordwest USA hebben we duizenden plaatjes. Het was ook zo schitterend! Misschien wel de mooiste reis tot nu toe met een grote diversiteit aan landschappen, weersgesteldheden, accommodaties en activiteiten.

Dat is wel de langste reis die we afgelopen jaar gemaakt hebben, maar zeker niet de enige, waardoor de foto en filmberg niet meer te overzien was in een redelijke tijd.

Ondertussen waren we ook al begonnen met het fabriceren van kerstachtig deuntje. Wat is nu een filmpje zonder bijpassend geluid? Ook al hoeft het geen top2000 hit potentie te hebben, maar gewoon een eenvoudig riedeltje, het valt om de drommel nog niet mee. We zijn immers beide geen echte muzikale talenten. Zodoende zitten we dus nu met een half af kerstmuziekje dat we op dit moment nog niet geschikt achten om de oren van onze bekenden mee te pijnigen.

De tijd begint te dringen. Een eigen filmpje met muziek uit eigen fabriek is gezien de beperkte tijd dit jaar nog wat te hoog gegrepen. Wie weet slagen we volgend jaar daar wel in.

Plan B is ondertussen van stal gehaald en resulteert in een van de sneeuw foto’s die we dit jaar best rijkelijk voor handen hebben. In Yellowstone NP en Grand Teton NP hebben we menig vlokje gezien en in Park City, het skigebied rond Salt Lake City, werden we wakker en bleek onze zwarte huurbrik spontaan wit te zijn uitgeslagen. De keuze van een dergelijke foto moet goed komen.

Wat is dan de meest geschikte foto? Een waar we zelf opstaan? Een waar het landschap goed op uitkomt? Wij hebben voor het laatste gekozen. Het landschap laten we graag spreken; wij acteren liever wat op de achtergrond.

Het landschap smukken we een beetje op naar de kerstsfeer en om een passende tekst te verzinnen hoef je geen fantasievolle successchrijver in te huren. Iets als prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar of variant daarop voldoet al snel. In een avondje knutselen zou dat gepiept moeten zijn.

Ach kerststress…. of het nu om de kaarten, kleding wijn of eten gaat, eigenlijk moet je gewoon niet te moeilijk doen en het hoofd koel houden. De goede intenties, je gedrag en inzet zijn toch het belangrijkst en wel het hele jaar door!

Uiteindelijk zijn we best tevreden met ons brouwsel.

Zie hier het resultaat. (De foto is genomen in het Grand Teton National Park, wat ten zuiden van het bekendere Yellowstone National Park ligt in de staat Wyoming.)

Geef een reactie