Enjoy the free life!

Gelakte nagels zijn bestand tegen zout water!

Wat krijg je als een creatieve, handige gevorderde hobbyduiker, die verzot is op kamperen, een relatie aangaat met een sportieve, ondernemende vrouw die een voorliefde heeft voor handverzorging en gewend is aan hotelreisjes? Nou simpel, een paar dat een camper koopt, duikactiviteiten gezamenlijk ontplooit en een nagelstudio gaat runnen!

Toen ze onder een dak gingen wonen was een van haar eerste acties het volgen van een duikcursus, zodat ze samen konden deelnemen aan een duikvakantie met de duikclub waar manlief actief in participeert. Dat duikbrevet halen ging best soepel. De duikvakantie, in een hotelletje, was erg geslaagd, alhoewel het duiken in het buitenland samen met een clubje routiniers best een zware kluif voor haar was.

Een tentje staat wel erg ver af van een hotelreis en omkleden voor het duiken in Nederland kan een behoorlijk frisse aangelegenheid zijn. Zo ontstond het idee van een camper. Een luxe tent met vrijheid; een eenvoudige hotelkamer op wielen en een mooie warme kleedkamer tijdens duikactiviteiten, waarbij de inwendige mens prima tot zijn recht komt. Iets waar beide blij van worden. Het moest er wel een zijn waar hij als creatieve klusser mee uit de voeten kon en niet geheel onbelangrijk… voorzien zijn van een prettig prijskaartje.

Op een gegeven moment hadden ze zicht op een leuk “oud” Mercedes-beestje die door de keuring kwam en met een opbouw gebaseerd op een houten frame, zodat alle dromen die ze koesterden door hun zelf verder verwezenlijkt konden worden.

Na een korte testperiode wisten ze wat ze anders wilden qua inrichting. Het bed moest handiger. Van elke avond met de kussens van de zithoek een bed toveren en de voetjes knusjes in een kastje verbergen wilden ze snel af. Dat kon ook best, maar dan zou er achterin de camper wat ruimte gecreëerd moeten worden om van het aanwezige één-persoonsbed een twee-persoons te maken.

De klusser ging voortvarend aan de slag. Er kwam een uitschuifbed in voor twee, het elektra en gas kreeg een oppepper en het keukentje werd vernieuwd. Zij gaf het interieur een fris kwastje verf; moeder maakte nieuwe kussens. Het geheel werd gecompleteerd door een laminaatvloer. Zo ontstond een topcamper met uiteraard een zee aan ledlampjes.

De buitenkant van de camper wordt de volgende uitdaging, maar de mobiele hotelkamer wordt al gretig gebruikt. Is er een feestje, dan wordt de camper op een rustige camping geïnstalleerd en trappen ze met het fietsje naar de locatie, zodat er een neutje ingenomen kan worden. Voor het duiken is de camper ook een succes. Lekker warm omkleden en na afloop nagenieten met een hapje en een drankje. Wij doen graag met hen mee! Tevens wordt de camper enthousiast “geboekt” door de ouders van de klusser. De grotere reizen komen later; de plannen zijn aanwezig, maar de tijd ontbreekt nog.

Terwijl manlief zijn tijd met klussen sleet, deed zij de opleiding tot nagelstyliste. Gel, acryl, IBX, spa-manicures, probleemnagels, we hebben vele, voor ons nieuwe, termen voorbij horen komen en haar moeder was een gewillig “slachtoffer” om op te oefenen. Van een slaapkamer in hun woning maakten ze samen een prachtige nagelstudio, voorzien van alle gemakken. Een wand wordt gesierd door alle diploma’s en certificaten, dus laat de klanten maar komen.

Onze fantasie is toren hoog. Wij zien die twee al in een roze geschilderde camper van camping naar camping trekken en ter plaatse de campinggenoten handverzorgingsbehandelingen bieden. Waarbij zij de behandelingen verzorgt en hij de dranghekken plaatst, de catering verzorgt en de veiligheid bewaakt van alle voor behandeling in de rij staande mensen. En wordt het hun wat te veel… dan duiken ze gewoon onder water. Wellicht toch een beetje te veel naar Bassie en Adriaan gekeken vroeger?

Maar alle gekheid op een stokje… één ding staat vast: Voor deskundig verzorgde handen kunt je terecht in Fijnaart.
“Nails by Els” is er helemaal klaar voor!

Els zou het fantastisch vinden je te mogen behandelen en wij wensen ze nog vele leuke camper- en duikavonturen toe en een bloeiende nagelstudio!

Speciaal voor jou als lezer van dit blog:

Onderga bij “Nails by Els” een behandeling, noem ons website “JoKe Travel” en je krijgt een leuke attentie!

Kom 21 augustus 2018 kennismaken met Els bij de stand van “Nails by Els” op de beurs:
Lady’s night, Fendertse week  te Fijnaart.
Maak gebruik van de speciale beursaanbieding!

Geef een reactie