Enjoy the free life!

Een Airbnb, is zo gek nog nie!

Al geruime tijd hadden we zijdelings naar Airbnb’s zitten kijken, maar steeds kozen we weer voor een hotelletje. Dit jaar hebben we echter de smaak te pakken gekregen.

Onze vuurdoop was een appartement op Lanzarote. Tjonge, wat een geweldig uitzicht hadden we daar. Het appartement was niet echt modern, maar alles wat wij belangrijk vinden was aanwezig.

Airbnb

Een keuken hoeft voor ons niet super de luxe te zijn. Als we een bakkie koffie kunnen zetten, een boterhammetje kunnen smeren en een koelkastje hebben om een pak melk en wat vleeswaren koel te kunnen houden zijn wij al tevreden. We hebben immers vakantie en dus koken we niet; reizen betekent voor ons lekker een hapje buiten de deur eten.

Een goed en niet te smal bed is een eis waaraan niet getornd mag worden en een badkuip vinden we ook fijn. Het is zo lekker om na een lange intensieve dag even op het gemakje te poedelen zonder nog op je benen hoeven te staan. Ook koelt het je lichaam een stuk beter dan een douche als je een warme dag hebt en dat is weldadig voor een goede nachtrust.

Een prachtig uitzicht als je langer ergens vertoefd dan een enkele nacht is wel iets dat ons blij kan maken.

Airbnb

Onze tweede ervaring was een mooi appartement in de buurt van Disneyland Parijs. De hotels zijn tegenwoordig zo duur rond de themaparken dat we ook in dit geval eens naar een Airbnb zijn gaan zoeken. We hebben het fantastisch gehad. We troffen een prachtig appartement met een complete keuken en badkamer. Dit alles op de tweede verdieping van een appartementencomplex. Het beschikte ook over een ruim balkon aan de achterkant. Heerlijk konden we in alle rust ontbijten zonder al het rumoer van een massa’s mensen die gehaast naar de parken willen. De auto konden we kwijt op een gereserveerde plek in een garage onder het pand en dat alles op een kwartiertje rijden van Mickey en zijn kornuiten.

Al enkele jaren wilde een van ons eens naar Noord-Italië om het merengebied eens te verkennen. Een hotel naar ons zin, tegen een leuke prijs konden we niet vinden dus wederom voor de derde keer in korte tijd uitgeweken naar een Airbnb. We vonden een net appartement aan de minder toeristische kant van het Lago Maggiore. Het was een leuke kennismaking met het gebied, maar een volgende keer kiezen we toch voor een iets meer centraal gelegen bedje en wellicht een van de andere meren, want het gebied is groter dan we van te voren dachten. Er liggen vele dorpjes die stuk voor stuk iets te bieden hebben, kortom in Noord-Italië kunnen we nog best een week of wat vertoeven zonder dat we ons vervelen.

Alle drie de appartementen hadden we geheel ter beschikking en zijn ons prima bevallen. De ene had een onbetaalbaar mooi uitzicht, de andere was modern en zeer compleet en de derde was zeer goed verzorgd en prettig geprijsd. De eigenaren/beheerders hebben alles gedaan wat in hun vermogen lag om het ons naar de zin te maken en de communicatie verliep naar wens. In Italië hebben we echter de verhuurster zelf geen hand kunnen schudden, maar ze had een lieftallige dame bereidt gevonden ons te ontvangen en uit te zwaaien. Een kleine handicap was dat ze alleen Italiaans sprak en laat onze talenknobbel nu net verzuimd hebben het Italiaans te downloaden. Het was echter geen probleem. De verhuurster had een heel goed gedocumenteerde ordner in het appartement liggen dat alle benodigde uitleg gaf voor een prettig verblijf en de Italiaanse wees gewoon alles aan en wij denken dat we haar goed begrepen hebben.

Dat er wel eens iets anders kan lopen dan de eigenaren/verhuurders voorzien hebben kan natuurlijk altijd gebeuren. In het derde appartement zagen we op een avond wat water onder de toiletpot door sijpelen. Wij hebben dit meteen aan de verhuurster gemeld en vervolgens heeft zij haar uiterste best gedaan om dat te laten repareren, meer kun je toch niet verlangen?

Heb je ook eens het plan een Airbnb voor het eerst uit te proberen dan kun je deze kortingscode gebruiken. Je krijgt dan € 25,- korting.

Maar is het nog een stapje te ver en houd je het liever bij een hotelletje of appartementje dan heb je wellicht wat aan deze kortingscode van Booking.com.

Geef een reactie